FC Panamericano

Referat: AIF Barrikaden - FC Panamericano

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Sarang, Martin N, Gustav - Jamal, Alex, Daniel, Marck -
Mario, Mick, Pontus

Avbytare var Kwame som spelade knappt 20 min som vänsteranfallare och likaledes knappt 20 min som vänster yttermittfältare, Park som spelade dryga sista kvarten som höger yttermittfältare, Per som spelade sista 10 som vänster yttermittfältare, Jönsson som kom in sista 8 som innermittfältare men de allra sista min:a gick ner som mittback och slutligen A-lagsdebuterande Reza Timari som spelade sista 3-4 som högeranfallare.

Till att börja med följde matchen väldigt mycket mönstret från förra veckans match mot Kyrkheddinge. Vi verkade bli tagna på sängen av våra motståndares våldsamma offensiv från första sekunden och kom knappat över mittlinjen de allra första minuterna.

Vi repade dock mod än snabbare än förra veckan och när vi i den 6:e min tog ledningen efter ett fint anfall där Mario i slutfasen spelade snett inåt bakåt till Jamal som drog till med ett distinkt skott från ungefär straffområdeslinjen (?) och efter en tusch på någon resulterade i ett ledningsmål.

Efter målet spelade vi mycket bra och skapade flera klara målchanser. Redan 4 min efter ledningsmålet borde vi utökat ledningen sedan Sarang efter en av sina offensiva löpningar på kanten fått in ett perfekt inlägg till en fristående forward som dock missade ensam med målvakten från 2-3 meters håll. Vi hade sedan ytterligare 2-3 klara målchanser medan de under det här skedet av matchen inte skapade någonting utan hade nog med att freda sitt eget mål fram till det att de kvitterade i den 38:e min. Ett mycket snyggt anfall resulterade i ett friläge som var svårt att missa. Huvudanledningen till målet var dock att vår förre spelare Alex Perlaza fick avancera 15-20 meter (på ett för honom så karakteristiskt sätt) helt oattackerad vilket brukar straffa sig och alltså gjorde så även denna gång.

Efter kvitteringsmålet ryckte Panamericano upp sig men halvleken var ändå såväl spel- som chansmässigt överlägset vår.

Andra halvlek ingav däremot stora betänkligheter. Vi blev mer och mer stillastående för varje minut som gick samtidigt som de malde på allt mer i samma takt. Ett ledningsmål för Panamericano hängde allt mer i luften men ännu en av deras totalt 4 f.d. Barrikadenspelare i laget för dagen - Sebasitian Parera - hade den goda smaken att missa dem alla (Därmed inte sagt att han som helhet gjorde en dålig match, tvärtom var han ständigt spelbar och oroade vårt försvar rejält).

Bara halvminuten efter deras sista klara chans gick vi upp i en kontring som resulterade i ett friläge där dock det avslutande skottet gick strax utanför bortre stolpen. En annan kontring hade dessförinnan mycket tveksamt blåsts av för offside. Det var Per som bara sekunderna efter det att han kommit in frispelades och hade c:a 15 meter till närmsta motståndare.

Vi gick annars verkligen på knäna i slutet av andra halvlek. Ytorna för våra motståndare blev enorma när de till synes outtröttligt öste på framåt och de kom ofta 4 eller t.o.m. 5-6 mot 3 i sina anfall. Många av våra spelare orkade inte jobba hem och valde då att "vila" för långt upp i banan vilket ledde till en nästan övermäktig uppgift för vår backlinje som dock som helhet skötte sig med den äran.

Totalt sett en match som blev precis så svår som vi anade på förhand mot det Panamericano som tagit 7 poäng på sina 3 matcher och i förra omgången besegrade dittills obesegrade serieledarna Håkanstorp med 3-0. Vad som överraskade var väl att de var så fysiskt starka. Redan under vår fina period i första halvlek vann de förvånansvärt många närkamper och mot slutet av matchen vann de i princip alla. Karakteristiskt för matchen var också båda lagens ineffektivitet i sina avslut.

Resultatet kändes rättvist. Vi kunde om inte avgjort matchen så åtminstone gett Panamericano en rejäl uppförsbacke i början av matchen. Om vi å andra sidan ska föra det teoretiska resonemang man så ofta gör när matchen har motsatt tendens så kunde nog en "tredje halvlek" blivit förödande för oss.

Med tanke på några saknade spelare med skyttekungen Anders i spetsen bör vi nog vara nöjda med att vi bröt förlustsviten. Något annat vi får vara nöjda med är att ingen av våra spelare drog på sig något gult kort. Vi har tidigare samlat på oss en hel del sådana och vi har knappast råd med några fler avstängningar i vårt nuvarande läge.

Avslutningsvis en av de i de här referaten ganska ovanliga bedömningarna av enskilda spelare: Sarang var helt strålande såväl i defensiven som vid sina offensiva utflykter. Hans inställning är också fenomenal och måste betyda mycket för lagmoralen. Om detta inte kommer att omnämnas varje gång framöver beror det troligen uteslutande på en önskan från referenten att bara en och annan gång ge individuella betyg.

Statistik: Hörnor: 2-3 Skott på mål: 6-3 Skott utanför: 4-10